Ervaring- en belevingsdag arbeidsdeskundigen in opleiding

Wij mochten onlangs een groep arbeidsdeskundigen in opleiding van IVA Opleidingen verwelkomen bij Roessingh Arbeid. Zij werden onder meer meegenomen in de dagelijkse praktijk van het boeiende vak van arbeidsdeskundige. Ook hebben collega’s hen kennis laten maken met Roessingh Arbeid, met een toelichting op de verschillende activiteiten gericht op het opheffen van belemmeringen om deel te nemen aan het arbeidsproces. De verschillende trajecten, waaronder Vroege Interventie, zijn hierbij uitgebreid aan bod gekomen.

Na een gezamenlijke lunch is een ervaringsdeskundige aan het woord geweest om zo een verhaal uit de praktijk over te brengen.

Onze arbeidsdeskundige, psycholoog en revalidatiearts hebben vervolgens vanuit hun eigen vakgebied en rol binnen Roessingh Arbeid laten zien waar zij allemaal mee te maken krijgen in de dagelijkse praktijk. Welke onderzoeken zij uitvoeren, hoe een medische intake arbeidsrevalidatie verloopt, wat de invloed is van (chronische) pijn en hoe toegewerkt wordt naar re-integratie waarbij duurzame inzetbaarheid van groot belang is.

Wij wensen deze toekomstige arbeidsdeskundigen veel succes met het afronden van hun opleiding!

Deel dit bericht
Andere berichten