Ik ben werknemer

Indien u door ziekte of gebrek uw werk niet meer op de manier kunt uitvoeren die u gewend was, heeft dit impact op uw dagelijks leven.

Terugkeren in werk nadat u bent uitgevallen wegens ziekte, een ongeval of een andere reden; dat is geen kwestie van zomaar de draad weer oppakken.
Als gespecialiseerd onderdeel van Roessingh Concern begrijpen wij dat als geen ander.

Passende dienstverlening

Roessingh Arbeid helpt u door het inzichtelijk maken van de mogelijkheden en het vergroten van die mogelijkheden, zodat alle mensen optimaal en duurzaam kunnen meedoen. Afhankelijk van uw vraag biedt Roessingh Arbeid een passende aanpak voor duurzame inzetbaarheid.

Als u gaat re-integreren, houdt onze dienstverlening niet op wanneer u een nieuwe werkplek heeft. Wij zetten ons er ook voor in dat uw werkplek goed
wordt afgestemd op uw situatie en begeleiden u desgewenst tijdens het
werk-hervattingproces. Wij zijn pas tevreden als u een passende werkplek heeft gevonden waarin u zich voor langere tijd op uw plek voelt.

Roessingh Arbeid doet net dat beetje méér. En dat kan precies het verschil maken in het eindresultaat!

Als u een werkgever heeft, kan de arbeidsdeskundige van Roessingh Arbeid bekijken of uw eigen functie nog passend is of dat deze op uw situatie kan worden afgestemd. Als uw eigen werk hierdoor nog behouden kan worden, kunnen wij u een programma aanbieden waarmee u de voor uw taak benodigde functies weer kunt trainen.

Kunt u niet meer terug in uw eigen functie, dan kunnen wij samen met u en uw werkgever bekijken of er binnen uw bedrijf of organisatie nog andere geschikte functies voorhanden zijn.
Als dit niet het geval blijkt, dan ligt uw toekomst mogelijk in een andere soort functie, bij een nieuwe werkgever. We spreken dan van een tweede spoortraject.

Als uit eerder onderzoek vaststaat dat een tweede spoortraject aan de orde is, dan kunnen wij – wanneer uw werkgever dit ondersteunt – begeleiding bieden in dit proces. Uitgaande van uw mogelijkheden brengen wij in kaart wat eventuele nieuwe opties zijn. Zodra we samen voor u de beste keuze hebben gemaakt, werkt u met behulp van een gericht stappenplan naar een nieuw einddoel toe. Het gehele traject wordt u begeleid door een vast contactpersoon van Roessingh Arbeid.

Locatie met moderne faciliteiten

Per 1 januari 2020 is Roessingh Arbeid gevestigd in het Kottenpark Centrum, een locatie op loopafstand van Roessingh, Centrum voor Revalidatie. In Kottenpark beschikt Roessingh Arbeid over moderne faciliteiten, zoals een eigen trainings- en sportruimte, arbeidssimulatie en een mobiliteitscentrum.