Langdurig zieke werknemer?

Is het onzeker of uw langdurig zieke werknemer terug kan keren in de eigen of in een andere functie in uw bedrijf? Een 2e spoor traject is een uitkomst om de mogelijkheden van re-integratie samen te verkennen.ย 

Wist u dat:

  • Een 2e spoor traject volgt uit de Wet Verbetering Poortwachter. U dient hierbij rekening te houden met verplichte actiepunten die werkgever en werknemer moeten volgen bij ziekte en re-integratie (zoals opstellen van een probleemanalyse, een Plan van Aanpak en een re-integratieverslag).
  • Een 2e spoor traject gericht is op werkhervatting buiten de eigen organisatie?

ย 

2e spoor re-integratie, hoe werkt dat precies?

Het inzetten van een 2e spoor traject is een wettelijke verplichting voor de werkgever. Vaak wordt dit traject ingezet op het moment dat duidelijk is dat er geen mogelijkheden meer zijn voor uw werknemer om te re-integreren in de eigen of andere functie in uw bedrijf (geen passende arbeid). Dat is meestal op advies van de arbeidsdeskundige. Een dergelijk traject neemt ongeveer 6-12 maanden in beslag, waarbij er veel activiteiten ingezet kunnen worden afhankelijk van uw werknemer en zijn/haar situatie. Denk hierbij aan oriรซntatie omtrent alternatieven, het verbeteren van de sollicitatievaardigheden, begeleiding bij sollicitatieacties, proefplaatsingen en nazorg. Ook kan er bijvoorbeeld jobcoaching ingezet worden. Wij zorgen altijd voor een maatwerk traject met goede resultaten.

Passende arbeid, wat is dat?

In een 2e spoor traject gaan werkgever en werknemer op zoek naar passende arbeid bij een andere werkgever. Passende arbeid is arbeid die de werknemer kan verrichten met zijn ๐ก๐ฎ๐ข๐๐ข๐ ๐ž ๐›๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐›๐š๐š๐ซ๐ก๐ž๐ข๐. Roessingh Arbeid als ervaren re-integratiespecialist kan helpen uw werknemer te begeleiden naar een goed passende werkplek. Wij kunnen snel proefplaatsingen en werkervaringsplekken regelen voor uw werknemer. U profiteert zo van onze kennis en ons netwerk van werkgevers.

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding speelt een grote rol bij 2e spoor

Wij houden rekening met het accuraat vastleggen van alle inspanningen in rapportages. Dit geldt ook voor het vastleggen van de sollicitatiebegeleiding. Het UWV kijkt bij de beoordeling namelijk of en welke re-integratie inspanningen hebben plaatsgevonden.

Neem contact met ons op voor advies over 2e spoor trajecten op maat.

Deel dit bericht
Andere berichten