Onderzoek Roessingh Arbeid en Roessingh Research and Development

Afgelopen tijd is Roessingh Research and Development (RRD) met Roessingh Arbeid druk geweest met een onderzoek naar een innovatie voor arbeidsrevalidatie: BIONIC.

BIONIC is een Europees onderzoeksproject dat tot doel heeft een technologische innovatie te ontwikkelen voor real time risicowaarschuwing en coaching op de werkvloer en in het dagelijks leven. Het systeem bestaat uit een sensorpak verwerkt in je kleding, een smartwatch die hartslag en stappen meet, en een app op de smartphone voor adviezen. BIONIC moet het mogelijk maken werkplekinterventies te ontwerpen die zijn aangepast aan de behoeften en de fitheid van ouder wordende arbeidskrachten.

Het voornaamste doel van het huidige onderzoek was om te kijken wat voor positieve impact deze technologie kan hebben op de revalidatietrajecten bij Roessingh Arbeid. Het gaf de specialisten meer inzicht in de bewegingen en vermoeidheden van de cliënten. Vanuit Roessingh Arbeid hebben zes cliënten meegewerkt aan het BIONIC onderzoek. De cliënten kregen met de BIONIC technologie meer inzicht en duidelijkheid in hun eigen revalidatietraject. Ook kan de dienstverlening, door middel van data, specifieker worden afgestemd op de cliënt. Hierdoor kan de arbeidsrevalidatie nog meer gepersonaliseerd worden.

RRD en Roessingh Arbeid zijn enthousiast over de uitkomsten van het onderzoek en we hopen in de toekomst door middel van technologie het revalidatieproces voor onze cliënten te kunnen verbeteren!

Deel dit bericht
Andere berichten