Werkstress neemt fors toe

Vergrijzing, mantelzorg en krapte op arbeidsmarkt zorgen voor (werk)stress

De komende jaren neemt de werkdruk alleen maar toe met meer kans op langdurige uitval, terwijl uit cijfers van arbodiensten blijkt dat dit nu al een probleem is. Ook zien arbodiensten meer langdurig verzuim door stressklachten. Iemand die dit soort klachten heeft, is gemiddeld 240 dagen geheel of gedeeltelijk afwezig. Bij een burn-out is dat zelfs 300 dagen.

Al met al zorgwekkende ontwikkelingen. Het advies is natuurlijk om scherp te zijn op het herkennen van deze klachten bij werknemers en vervolgens met elkaar in gesprek te gaan om te voorkomen dat deze klachten zich opstapelen.*

Onze Multidisciplinaire Training Gezond Omgaan met Stress kan hiervoor ingezet worden. In dit maatwerk traject van maximaal 15 weken met 2 dagdelen per week helpen wij werknemers met stressgerelateerde klachten. Binnen dit traject ligt de focus naast fysieke training vooral op mentale coaching door een psycholoog in combinatie met arbeid (verkrijgen van inzicht in het samenspel tussen gedrag, prestaties en werk).

Meer informatie?

Lees hier meer over de Multidisciplinaire Training Gezond Omgaan met Stress of neem contact op. 

 

*Bron: Arboned, HumanCapitalCare, RIVM en TNO.
Deel dit bericht
Andere berichten