terug naar multidisciplinaire trajecten

Multidisciplinaire Training Gezond Omgaan met Stress

Coaching voor inzicht in gedrag, prestaties en werk.

Omschrijving & doelstelling

In onze gedragstherapeutische interventie verkrijgt de werknemer door coaching inzicht in het samenspel tussen gedrag, prestaties en werk. De algehele mentale en fysieke belastbaarheid wordt getraind. Deze arbeidstraining bestaat uit individuele coaching, empowerment, fysieke training, themabijeenkomsten, begeleiding op het werk en ontspanningstraining.

Door het optimaliseren van de algehele belastbaarheid, zelfredzaamheid en het behouden hiervan door onder andere grenshantering, is de deelnemer in staat om duurzaam terug te keren naar werk en/of aan het werk te blijven. Bij volledig verzuim van werk is ons doel dat de werknemer gedurende de eerste helft van de training weer aan het werk gaat. 

Voor wie?

Medewerkers met stressgerelateerde klachten met een gedragsmatige, psychosociale component, waardoor sprake is van (gedeeltelijk) verzuim binnen het arbeidsproces. Er kan tevens invloed zijn van multifactoriële problematiek op het gebied van de arbeidssituatie.

Voorwaarden/inclusiecriteria:

  • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal;
  • In staat om in een groep te functioneren;
  • Passend bij de doelgroep van het programma;
  • Gemotiveerd om op gedragsniveau aan zichzelf te werken.
 
Training: het trainingsprogramma is zowel individueel als in groepsverband en wordt op maat aangeboden. Maximaal 15 weken, 2 dagdelen per week. 

Met uw werknemer bereiken wij het maximale resultaat

We zijn van mening dat iedereen een prettige en passende werkplek verdient. Daarom kijken we verder dan alleen de vraag en hebben oog voor de mens met zijn of haar eigen unieke mogelijkheden, kwaliteiten en motieven. Door deze aanpak vinden wij snel en efficiënt de best passende oplossing voor elke verzuimsituatie.