terug naar re-integratie

Re-integratietraject tweede spoor

Als re-integratie in uw organisatie geen optie meer lijkt.

Roessingh Arbeid als eerste keuze voor uw
re-integratietraject tweede spoor

Als ervaren re-integratiespecialist weten we als geen ander hoe complex een tweede spoortraject soms is en hoe belangrijk uw wens voor een zorgvuldige aanpak hierin is.
We laten geen mogelijkheid onbenut in het begeleiden van uw werknemer naar een goed passende werkplek bij een nieuwe werkgever.

Roessingh Arbeid weet veel over de balans tussen belasting en belastbaarheid en beschikt over een groot netwerk van werkgevers. Daardoor regelen we meestal vlot proefplaatsingen en werkervaringsplekken. U en uw werknemer profiteren van deze kennis en mogelijkheden in uw tweede spoortraject.

Een eigen plan voor de best haalbare resultaten

Tijdens het intakegesprek inventariseren we de situatie en wensen en doen er alles aan om dit traject zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise weten we dat de beste resultaten worden bereikt met maatwerk. Daarom beschrijven we in een op maat gemaakt plan voor uw werknemer hoe onze aanpak werkt.

Golden als onderscheidend vermogen

De Golden Personality Type Profiler is een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsvragenlijst en is gericht op werk. De vragenlijst kan afgenomen worden binnen het re-integratietraject tweede spoor. Roessingh Arbeid zorgt voor een efficiënter re-integratieproces!

De Golden heeft de volgende voordelen:

  • Stimulans zelfkennis en zelfreflectie van uw werknemer;
  • Sneller duidelijk in welke werkomgeving uw werknemer het beste past;
  • Eerder en gerichter starten met de arbeidsmarktbenadering;
  • Uitgebreide rapportage met sterke kanten, groeimogelijkheden, motivatiebronnen, demotiverende factoren en de communicatiestijl.

Rapportages die u verder helpen

De adviseur arbeid is tijdens dit traject altijd bereikbaar voor vragen. Hij/zij schrijft halverwege een rapportage over de voortgang van het traject en geeft hierin heldere en praktische adviezen. Aan het einde van het traject wordt een eindrapportage opgesteld. Zo zorgen we voor een prettige, zorgvuldige overdracht.

We zijn van mening dat iedereen een prettige en passende werkplek verdient.
Daarom kijken we verder dan alleen de vraag en hebben oog voor de mens met zijn of haar eigen unieke mogelijkheden, kwaliteiten en motieven. Door onze aanpak vinden wij snel en efficiënt de best passende oplossing voor elke verzuimsituatie.