terug naar re-integratie

Loopbaancoaching

Richt zich op de persoonlijke én professionele ontwikkeling. 

Loopbaancoaching

Is uw werknemer onzeker over zijn/haar carrièrepad? Overweegt uw werknemer een verandering in loopbaan? Wij kunnen uw werknemer begeleiden bij het ontdekken van zijn/haar passie, talenten en mogelijkheden. Of het nu gaat om een kleine verandering binnen het huidige werk of een grote stap naar iets nieuws.

 

 

Wanneer is Loopbaancoaching relevant?

Uw werknemer kan baat hebben bij Loopbaancoaching als er behoefte is om zijn/haar loopbaan te evalueren, bijvoorbeeld als:

  • Externe factoren (zoals ontslag of ziekte) uw werknemer dwingen tot carrièrewijzigingen.
  • Uw werknemer voor een nieuwe carrièrestap staat of iets totaal anders wil proberen.
  • Uw werknemer meer voldoening wil halen uit zijn/haar huidige baan.
  • Uw werknemer streeft naar persoonlijke groei.

 

 

Wat kan uw werknemer verwachten van Loopbaancoaching?

Wij helpen uw werknemer op weg als hij/zij dreigt vast te lopen in zijn/haar loopbaan. Of als hij/zij het gevoel heeft dat er iets mist. Samen proberen wij te verduidelijken wat er aan de hand is. We verkennen de mogelijkheden van uw werknemer en formuleren aspecten die voor uw werknemer belangrijk zijn in werk.

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

De onderwerpen die in coachingsgesprekken aan bod komen zijn per soort traject verschillend. In Loopbaancoaching komen de volgende onderwerpen aan bod:
Wie ben ik?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Waarom wil ik dat?
Hoe kom ik daar?

Ontwikkeling op persoonlijk én professioneel niveau

Door met elkaar in gesprek te gaan en te onderzoeken waar uw werknemer tegenaan loopt, of welke kanten van uw werknemer onvoldoende aan bod komen in zijn/haar werk, vergroot uw werknemer zijn/haar zelfkennis. Door het verkrijgen van inzicht komt uw werknemer erachter waar de schoen wringt en wat er nodig is om dit op te lossen. Na een aantal gesprekken weet uw werknemer zelf welke stappen er gezet kunnen worden.