Werkfit maken (UWV)

Met dit traject worden mensen die al een tijd niet aan het werk geweest zijn, klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. 

Voor wie is het Werkfit maken traject bedoeld?

Werkfit maken is bedoeld voor mensen met een uitkering (WGA, WAO, Wajong, Ziektewet of WAZ) die nog niet kunnen werken, maar hulp nodig hebben om de arbeidsmarkt weer te benaderen. 

 

Waarom Werkfit maken van Roessingh Arbeid? 

De resultaten van Roessingh Arbeid liggen boven het landelijk gemiddelde. Elk traject is maatwerk. Wij stemmen de inhoud altijd af op de behoefte van de kandidaat. Onze team bestaat uit professionals die ervaren zijn in het Werkfit maken van cliënten. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van werkzoekende en verzuimende medewerkers.

Wat levert een Werkfit maken traject op?

  • Ritme & Structuur:
    Een betekenisvolle dag begint met ritme en structuur.
  • Nieuwe kansen:
    Samen met de cliënt werken we aan het creëren van nieuwe kansen en het optimaal benutten daarvan.
  • Doorzettingsvermogen:
    Problemen zijn er om op te lossen. Wij leren je omgaan met tegenslag, ervan te leren en vervolgens er met dubbele kracht tegenaan te gaan.
  • Eigenwaarde:
    Gebrek aan eigenwaarde zorgt voor stilstand. Onze jobcoaches leren je jezelf te zien en te waarderen.
  • Perspectief:
    Zonder perspectief is het lastig om jezelf te motiveren. Wij bieden je een stip op de horizon, een doel om naar toe te werken. 
  • Zelfontwikkeling:
    Kleine stapjes vooruit zorgen voor een positieve modus en geven vertrouwen in de grotere uitdagingen.

Hoe ziet een Werkfit maken traject eruit?

Uw jobcoach is tijdens dit traject altijd bereikbaar voor vragen. Hij/zij schrijft aan het einde een rapportage, waarin we onze begeleiding en de resultaten hiervan beschrijven. Met deze rapportage helpen we werkgever en werknemer altijd verder, dus in plaats van droge opsommingen geven we heldere conclusies en praktische adviezen.

 

Een training beslaat in principe maximaal 24 weken, verdeeld over 1 of 2 dagdelen per week. Er wordt zowel fysiek als op gedragsmatig gebied getraind en gecoacht.

In een groep gaat de cliënt zich oriënteren omtrent passende beroepsrichtingen en hiermee krijgt de cliënt een nieuw perspectief op werk.

Bij het in kaart brengen van de arbeidsmarktpositie krijgt de cliënt een realistische kijk op zijn/haar capaciteiten en kwaliteiten. Deze zetten we af tegen functies en beroepen waar vacatures in zijn. We kunnen ook kijken of zelfstandig ondernemerschap passend is. Uiteraard speelt onze kennis van de regionale arbeidsmarkt en concrete vacatures bij individuele werkgevers hierin een belangrijke rol. Ons doel is om de gewenste beroepsrichting in kaart te brengen, zodat vervolgactiviteiten hierop afgestemd kunnen worden.

Het versterken van de werknemersvaardigheden wordt ingezet wanneer de cliënt al wat langer uit het arbeidsproces is. Het kan ook voorkomen dat hij/zij de laatste tijd niet of minder actief is in andere maatschappelijke verbanden.
Het versterken van de werknemersvaardigheden heeft als doel jouw afstand tot de arbeidsmarkt zodanig te verkleinen zodat je er klaar voor bent om deel te nemen aan de op re-integratie gerichte activiteiten. De consultant van Roessingh Arbeid is vanaf het begin van de dienst betrokken bij de uitvoering.

Activiteiten die wij inzetten om de werknemersvaardigheden te versterken zijn:

  • Sociale activering
    Activiteiten met betrekking tot sociale activering vinden plaats bij gecertificeerde leer- en werkbedrijven.
  • Initiëren en begeleiden bij een werkervaringsplek
    Op een werkervaringsplek leer je onder leiding leren werken, opdrachten uitvoeren, je aan een arbeidsritme te houden, enzovoorts.

Tijdens de activiteit(en) voor het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit leert de cliënt om te gaan met belemmeringen. Het gaat hierbij om belemmeringen die zich zowel in de persoonlijke- als leefsfeer kunnen voordoen. Door persoonlijke (psychologische) coaching en/of groepstraining wordt de fysieke en psychische weerbaarheid verhoogd. Als gevolg daarvan zal de persoonlijke effectiviteit verbeteren, met als doel dat de cliënt zich kan focussen op het hervatten van werk. 

Activiteiten die wij inzetten om de persoonlijke effectiviteit te verbeteren zijn:

  • Persoonlijke psychologische coaching
  • Psycho-educatie in groepsbijeenkomsten
  • Groepstraining
Bent u doorverwezen door het UWV?
Vul hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.