terug naar onderzoeken

Arbeid Deskundig Onderzoek

Een objectief oordeel over de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer.

Met een Arbeid Deskundig Onderzoek werkt u prettiger én doelgerichter met uw werknemer naar de best haalbare resultaten. Dit onderzoek geeft u namelijk snel een objectief beeld van de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer. Hoe eerder deze helder zijn, hoe beter u de mogelijkheden voor zijn/haar re-integratie benut.

Een scherpe blik door ruime ervaring en specifieke kennis

Onze gecertificeerde arbeidsdeskundigen voeren graag een Arbeid Deskundig Onderzoek voor u uit. Roessingh Arbeid heeft hier ruime ervaring mee en onderzoekt de balans tussen belasting, belastbaarheid en aanpassingen op de werkplek. Door onze ruime kennis en ervaring is onze blik in dit onderzoek extra scherp. Wij zien mogelijkheden in uw situatie en adviseren u de best passende vervolgstappen.

De meeste werkgevers zetten een Arbeid Deskundig Onderzoek in rond het eerste verzuimjaar. Vanuit de Wet verbetering poortwachter is dit een belangrijk moment voor de evaluatie van het re-integratieproces en het zetten van vervolgstappen. In dit onderzoek geven we u antwoord op mogelijke vragen zoals:

  • Kan mijn werknemer nog terugkeren in zijn/haar huidige functie of in onze organisatie?
  • Wat is daarvoor nog nodig?
  • Als terugkeren in zijn/haar functie/onze organisatie niet lukt, wat zijn dan de beste vervolgstappen?

Uw onderzoek naar de best haalbare resultaten

Tijdens het intakegesprek inventariseren we uw situatie en wensen en geven we u inzicht in onze aanpak, de tijdsduur en kosten. Zodra u akkoord bent, gaat onze gecertificeerde arbeidsdeskundige voor u aan de slag met het onderzoek.
We gaan in de basis uit van wat de bedrijfsarts vaststelde over wat uw werknemer allemaal nog kan (lijst met functionele mogelijkheden of inzetbaarheidsprofiel).

Daarnaast bezoekt onze arbeidsdeskundige altijd de werkplek en voert hij gesprekken met de werknemer, werkgever en bedrijfsarts.

Rapportages die u en uw werknemer verder helpen

U kunt tijdens het onderzoek altijd contact opnemen met de arbeidsdeskundige. Zodra het onderzoek klaar is, ontvangt u een uitgebreide rapportage van de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer en hoe dit aansluit op zijn/haar huidige functie. We vatten onze resultaten samen in heldere conclusies en praktische adviezen. Zo helpen we u en uw werknemer altijd verder in het re-integratieproces en weet u precies welke vervolgstappen u het beste kunt nemen. Ook als blijkt dat uw werknemer niet meer in zijn/haar huidige functie of in uw organisatie aan de slag kan. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de rapportage voldoet aan alle wettelijke eisen en die van het UWV.