terug naar onderzoeken

Beroepskeuzeonderzoek

Een schriftelijk onderzoek naar passende loopbaanmogelijkheden.

Met een beroepskeuzeonderzoek wordt snel helder welke werkomgeving en functies passen bij uw werknemer. Meestal zet u dit onderzoek in als blijkt dat uw werknemer zijn/haar huidige beroep niet meer kan uitvoeren. Met dit instrument onderzoeken we alle mogelijkheden en kansen en zet u samen met uw werknemer gerichte stappen naar een prettige, nieuwe, passende werkplek.

Compleet mensbeeld en ruime kennis van de arbeidsmarkt

Onze bevoegde adviseurs arbeid voeren dit onderzoek graag voor u uit. Roessingh Arbeid heeft hier ruime ervaring in en kent de arbeidsmarkt als geen ander. Onze aanpak bij dit onderzoek is onderscheidend. In plaats van de beperkingen van uw werknemer, staat juist zijn/haar potentie centraal. Wat deed hij/zij allemaal al, wat heeft hij/zij in huis en waar krijgt hij/zij energie van?

Wij werken met het complete beeld van uw werknemer. We weten inmiddels dat dit de best passende, meest duurzame nieuwe arbeidsplek oplevert. We ondersteunden al diverse werknemers bij het maken van een nieuwe beroepskeuze en ons team heeft veel medische kennis. Daardoor zijn wij expert in het vertalen van de uitkomsten van dit onderzoek naar naadloos passende mogelijkheden voor uw werknemer.

Een onderzoek naar de best passende kansen

Het onderzoek duurt 2 tot 3 dagdelen, afhankelijk van de belastbaarheid van uw werknemer. We voeren eerst een intakegesprek met hem/haar en nemen daarna onze gevalideerde testen af. Deze geven een beeld van:

  • De persoonlijkheid, affiniteiten en motivatie;
  • De intellectuele capaciteiten en vaardigheden;
  • Geschikte functies/beroepen, werkomgevingen en omstandigheden.

Een rapportage op maat gemaakt voor u

Juist die persoonlijke vertaalslag van de testuitkomsten naar concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor uw werknemer en de te nemen stappen, maakt onze aanpak onderscheidend. Bij ons ontvangt u een rapportage die persoonlijk voor u op maat gemaakt is in plaats van een automatisch gegenereerd rapport. Zo helpen we u en uw werknemer gericht verder in het
re-integratieproces en weet u precies welke vervolgstappen u het beste kunt nemen.

We zijn van mening dat iedereen een prettige en passende werkplek verdient. Daarom kijken we verder dan alleen de vraag en hebben oog voor de mens met zijn of haar eigen unieke mogelijkheden, kwaliteiten en motieven. Door onze aanpak vinden wij snel en efficiënt de best passende oplossing voor elke verzuimsituatie.