terug naar onderzoeken

Fysiek belastbaarheidsonderzoek

Bij het fysiek belastbaarheidsonderzoek wordt o.a. onderzocht wat uw werknemer fysiek aankan in de werksituatie.

Wat kan uw werknemer fysiek allemaal nog aan in de werksituatie? Hoe meer inzicht hierin, hoe gerichter en succesvoller uw werknemer re-integreert op een werkplek die duurzaam past. Helderheid over de fysieke mogelijkheden bespaart u dus tijd, geld en gedoe.

Daarom onderzoek naar fysieke belastbaarheid door Roessingh Arbeid

Onze gecertificeerde fysiotherapeut onderzoekt uw werknemer aan de hand van de methode Functionele Capaciteit Evaluatie (FCE) Workwell. De testonderdelen stemmen we af op de werksituatie en we geven uitgebreid inzicht in wat uw werknemer daarin fysiek aankan. We testen bijvoorbeeld:

  • Hoe lang lukt het werken in een bepaalde houding?
  • Hoe gaat het verplaatsen en dragen van gewicht?
  • Hoe gaat het duwen en trekken?

Deze testen zijn niet onderscheidend, maar onze aanpak is dat wel. Bij ons staan namelijk altijd de mogelijkheden van uw werknemer centraal. We ondersteunden al diverse werknemers in hun re-integratie en ons team heeft veel medische kennis. Dankzij die ervaring en kennis vertalen wij de uitkomst van deze testen naar persoonlijke en concrete adviezen, tips of vervolgstappen voor de re-integratie van uw werknemer.

Uw persoonlijke plan voor de beste resultaten

Tijdens ons gesprek met u inventariseren we uw wensen en schetsen we u het kostenplaatje. Bent u hiermee akkoord, dan hebben we toestemming nodig voor deze testen via de verwijzende (bedrijfs)arts.

Vervolgens plant onze gecertificeerde fysiotherapeut op korte termijn een datum met u voor de testafname. De testen duren meestal enkele uren.

De gecertificeerde fysiotherapeut die de testen bij uw werknemer uitvoert, beschrijft de resultaten in een rapport, waarin helder antwoord op uw vragen wordt gegeven. Met deze rapportage helpen we u en uw werknemer verder met heldere conclusies en persoonlijke adviezen.